Sena logo

SENA PERFORMERS EUROPEAN GUITAR AWARDS

UI Separator
UI Separator

Vandenberg (Guitar Night) - Gebouw-t

VRIJDAG 21 OKTOBER

EXCLUSIEVE CLUBSHOW

De rockband Vandenberg zal op vrijdag 21 oktober de opening verrichten van de Sena Performers European Guitar Week. De band van gitarist Adrian Vandenberg komt die avond voor een exclusief concert naar Gebouw-T. De Nederlandse muzikant won zelf de Sena European Guitar Award in 2008. Op zondag 23 oktober zal er ook een Gitaardag met talrijke Nederlandse gitaristen plaatsvinden in Stadspaleis Het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

Adrian Vandenberg is een grootheid in binnen- en buitenland. De in Den Haag geboren gitarist werd bekend bij de band Teaser maar brak begin jaren ’80 internationaal door met zijn eigen groep Vandenberg. Het debuut van Vandenberg werd opgenomen in de studio van Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page en met de song Burning Heart scoorde Vandenberg een stevige hit in Amerika. Na dit avontuur werd Adrian Vandenberg door zanger David Coverdale gevraagd om toe te treden tot zijn band Whitesnake. Met deze Engelse groep speelde de gitarist jarenlang in stadions over de hele wereld. Na een pauze waarin hij zich stortte op zijn andere beroep van kunstschilder, richtte de gitarist in 2013 de band Vandenberg’s Moonkings op. Twee jaar geleden formeerde hij een nieuwe groep en keerde terug naar zijn oude naam: Vandenberg. Naast topdrummer Koen Herfst (Armin van Buuren) en bassist Randy van Elsen (Tank), maakt de Zweedse zanger Mats Leven deel uit van Vandenberg. Leven is een internationaal vermaarde vocalist die beroemd werd door zijn zangwerk bij supergitarist Yngwie Malmsteen en de bands Therion en Candlemass.

Adrian Vandenberg is zeer vereerd dat hij deze editie van de SEGA mag openen met een eigen concert. “Ik vermoed dat toen ik diverse lichtjaren geleden de SEGA European Guitar Award mocht ontvangen niemand had kunnen denken dat dit blijk van waardering en erkenning de internationale vlucht zou nemen die het wel degelijk gedaan heeft. De reeks namen die de trofee ongetwijfeld boven hun bed hebben staan is knap indrukwekkend.”

Guitar Week

Van 21 t/m 27 oktober staat Bergen op Zoom in het teken van de gitaarmuziek tijdens de ‘Guitar Week’. Op vrijdag 21 oktober wordt deze week geopend met Vandenberg tijdens de Guitar Night in Gebouw-T.

Reguliere tickets:

Vandenberg Gebouw-t: € 35,00

Speciale tickets:

Combiticket Guitar Night + SEGA Award: € 62,25